Съзнанието не  е нещо, за което учените обичат много да

...
Съзнанието не  е нещо, за което учените обичат много да
Коментари Харесай

Този физик казва, че съзнанието може да бъде ново състояние на материята

Съзнанието не  е нещо, за което учените обичат доста да приказват. То не може да се види, да се пипне, да се мери и макар напъните на някои отдадени учени, не може да се поддаде на математическо изложение и дефиниция. А в науката, в случай че не може да измерите нещо и в случай че не може да го формулирате математически, ще ви бъде доста мъчно да го обясните, и освен на сътрудниците си.

Независимо от всичко, съществува придвижване както в теоретичната физика, по този начин и невронауката, което се пробва да прикачи избрани фундаментални правила към съзнанието с цел да го създадат “по-наблюдаемо ”.

Нова догадка бе издигната през 2014 година от космолога и физик Макс Тегмарк от MIT, който предложи концепцията, че съществува разнообразни положение на материята, също както твърдото, течното и газообразното, в което атомите са подредени по този начин, че да “обработват информация ” и да дадат началото на това, което назоваваме индивидуалност и схващане.

“Поколения от физици и химица са изследвали какво се случва когато групирате дружно огромни бройки атоми. Те са разкрили, че тяхното групово държание зависи от модела, по който са подредени: основната разлика сред твърдо тяло, течност и газ не лежи в разликата сред атомите а в метода на тяхното нареждане.

В тази публикация аз издигам хипотезата, че съзнанието може да бъде разбрано като друго положение на материята. И тъкмо както има доста типове течности, по този начин има и доста типове съзнания. ”

С други думи, Тегмарк предлага концепцията, че съзнанието може да се интерпретира като математически модел – резултат от избрани математически условия.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР